Belgie není země, která by se vám vybavila jako první při pojmu „gastronomická velmoc“. Přesto je to místo, kde se můžete skvěle najíst a odnést si zážitek z uchutnávky nesčetně druhů piv. Takže jestli vám chmelová kultura není cizí a poctivé hranolky jsou velkým lákadlem, pak se podívejte na fotoreportáž naší specialistky Elišky Friedlové, která taje belgické kuchyně odhalila na zájezdu To nejlepší z Belgie.
Hoegaarden Rosée! Moc dobré pivo, které ocenilo hlavně ženské osazenstvo zájezdu. Tady to všechno začalo... První pivo, které jsem si dala v Bruselu. To už jsem pomalu začínala tušit, že rozhodně nebude poslední.
Při procházce městem jsem pořídila tuhle fotku: Polibek vlka v Bruselu. Snímek, který chcete mít ve svém albu.
Krásný výhled na celý Brusel. Tipnete si odkud? Ano, z proslulého Atomia.
Skvělé cappuccino se šlehačkou
Víte, jaký je rozdíl mezi italským a belgickým cappuccinem? To belgické je se šlehačkou a je moc dobré!
Stylová restaurace v Antverpách
Na závěr dne nás čekala večeře v malebných Antverpách ve stejně malebné stylové restauraci.
A co jsem si dala? Ať už jedu kamkoliv, testuji kuchyni podle toho, jak dobře umí připravit steak. Tady je ten belgický: hovězí steak se salátem.
Nesmí chybět typická belgická příloha – hranolky. Tak akorát propečené a příjemně osolené.
Závěr dne opět s typickým nápojem. Bruselské pivečko, které jsme si dali v moc pěkné hospůdce hned naproti čurajícího chlapečka. Mělo 8 vol., takže se nám po něm šlo krásně spát.
V nádherném městě jsme si pochutnali na spoustě příběhů, které nám průvodkyně odvyprávěla a taky na těchto super hranolkách. Family pack nás stál v typickém hranolkovém stánku jen 4 eura. Bylo toho opravdu pro celou rodinu a byly naprosto vynikající.
Bruggy. To je další úžasné město, které jsme stačili projít. Na samém okraji města jsme našli tyhle větrné mlýny. Tak ahoj Belgie a zase někdy příště!
A kdybyste se chutí pohostinného kraje rádi nechali zlákat i vy, koukněte na aktuální nabídku zájezdů do Belgie.